پس از حمله گروههای مقاومت به نظامیان آمریکایی، جریان جنگطلب در واشنگتن انگشت اتهام را متوجه تهران کرد. کار تا آنجا بالا گرفت که سناتورهای جمهوریخواه از بایدن خواستند تا به تهران حمله کند!
مواضع جریان جنگ طلب در آمریکا البته بیشتر مصرف انتخاباتی دارد. جمهوری خواهان میکوشند با تندتر کردن لحن خود علیه ایران، دولت دموکرات بایدن را در برابر تهران منفعل نشان دهند.
با این حال حامیان دولت بایدن به سرعت در رسانههای خود سعی کردند سطح تنش را کنترل کنند. دموکراتها تاکید کردند که شواهدی در اینکه ایران در این حمله دست داشته وجود ندارد. آنها تاکید کردند که واکنش واشنگتن به این حمله نباید به یک جنگ تمام عیار با تهران منتهی شود.
با این همه، سطح تنش در منطقه حالا به بالاترین حد رسیده است. از ابتدای جنگ غزه تاکنون هیچ نظامی آمریکایی به هلاکت نرسیده بود. واشنگتن حالا در دریای سرخ و سوریه و عراق مستقیما درگیر جنگ شده، بیآنکه بخواهد وارد این سطح از درگیری شود.
نتانیاهو امیدوار است با گسترش جبهههای جنگ به ایران و لبنان و عراق، خود را از باتلاق جنگ غزه برهاند. با این حال بعید است جو بایدن در سال انتخابات دست به چنین ریسکی بزند و بیش از این خود را درگیر جنگ منطقهای کند. به خصوص که واشنگتن و بغداد درحال برنامه ریزی برای خروج نظامیان آمریکایی از خاک عراق هستند.
اما دولت بایدن ممکن است برای رهایی از فشار جمهوری خواهون، عملیاتی علیه گروههای مقاومت در خاک سوریه یا عراق انجام دهد. عملیاتی که خشم مردمی از کاخ سفید را تشدید کرده و بی پاسخ نخواهد بود. همین روند، دومیندی خشونتها در خاورمیانه را تداوم خواهد بخشید. روندی که عامل اصلی آن بی تردید رژیم صهیونیستی است.
واقعیتی که آمریکاییها قدرت درک آن را ندارند، عدم محبوبیت در منطقه است. مردم منطقه به نظامیان آمریکایی به چشم اشغالگر مینگرند و از خود در برابر آنها دفاع میکنند اما آمریکاییها سعی دارند این مقاومت استقلالطلبانه را به ایران نسبت دهد و حاضر نیست نامحبوبی خود را بپذیرد.
همین امر ریشه تحلیلهای خطا در منطقه و تداوم تنشهایی است که تنها برنده آن، جریان صهیونیستی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت